Zorgverzekeraars 2023

Elk jaar krijgen wij van alle zorgverzekeraars een aanbod voor een contract. Dit zijn algemene contracten die voor alle fysiotherapeuten in Nederland gelden. In deze contracten staan de eisen waaraan wij moeten voldoen en het tarief dat wij ontvangen voor onze behandelingen. De laatste jaren kwamen er steeds meer spelregels bij. Wanneer spelregels bijdragen aan een betere zorg dan voldoen we er graag aan. Echter zijn er steeds meer spelregels die op eisen lijken die voor de kwaliteit geen nut hebben. Dit kost zoveel tijd, dat de kwaliteit zelfs in het gedrang zou kunnen gaan komen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om in 2023 met vier zorgverzekeraars geen contract te sluiten.

Fysiotherapie De Stam heeft in 2023 een contract met

VerzekeraarMerk/label
AchmeaFBTO, De Friesland, ZieZo, ProLife, Interpolis en Zilveren Kruis Achmea
VGZ Unive, Bewuz, IZZ, IZA, Zekur.nl, UMC, United Consumers, Promovendum, National Academic BeSured en VGZ
CZOHRA, Just cz, Nationale Nederlanden en CZ
MenzisAnderzorg, Hema, PMA, Menzis
DSWStad Holland, InTwente en DSW
Eno Salland Zorgverzekeringen en Zorgdirect
ASRASR en Ditzo
Zorg en ZekerheidZorg en zekerheid, AZVZ en ZEM

Fysiotherapie De Stam heeft in 2023 geen contract met

VerzekeraarMerk/label
ONVZPNO Zorg, Jaaah, VvAA en ONVZ
CaresqAevitae en EUCARE

Betaling
Wanneer wij een contract hebben met uw zorgverzekeraar dan sturen wij de factuur direct naar uw zorgverzekeraar. Wij ontvangen van de verzekeraar de vergoeding voor de behandeling. Het maakt niet uit of het een behandeling is uit uw aanvullende of basis verzekering. Wij sturen de factuur naar uw zorgverzekeraar zolang u recht heeft op een vergoeding. Wanneer u geen recht meer heeft op een vergoeding ontvangt u de factuur.

Wanneer wij geen contract hebben met uw zorgverzekeraar dan ontvangt u na een behandeling de factuur en zorgt u zelf voor de betaling. De factuur dient u in ter declaratie bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt dan een bedrag van uw zorgverzekeraar. Welk bedrag u ontvangt is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden.